Om Rudebacken

Rudebacken Korttids erbjuder korttidsvistelse och ridläger för barn och ungdomar med måttlig/lindrig utvecklingsstörning, autism och Aspergers syndrom.

Hit kommer man för att ha roligt, vara del i en gemenskap och pröva olika aktiviteter. Att utvecklas som person, våga vara sig själv och lita på sina förmågor är vårt mål för alla som kommer hit.

 

Lugn miljö

Den lugna miljön smittar av sig och bidrar till att vistelsen blir lugn fast vi är aktiva.

Miljön är en viktig del i att kunna erbjuda en vistelse med hälsa i fokus. Att sitta ute och äta eller spela spel på gården uppskattas av alla. Den stora tomten gör att alla med spring i benen tryggt kan springa av sig. Den rena luften gör att vi sover gott.

Våra lokaler

Gården ligger med utsikt över Väddö kanal nära sjön Bornan med skogen i ryggen. Husen ligger vackert på en stor parkliknade tomt. Gården har funnits här sedan länge och består av tre bostadhus och två stora aktivitetslokaler. Husen är fint rustade med hög standard i alla rum och hygienutrymmen. I alla bostadshus finns sovrum, hygienutrymmen och stora sällskapsrum. I bottenplan på stora huset finns bastu och en gillestuga med bar för kiosk och disco. Inredningen är ny med sköna soffor och sköna sängar. Ativitetslokalerna är stora. En av lokalerna används till olika kreativa sysslor som pyssel, modellbygge, musik och uppträdande. Den andra lokalen rymmer pingisbord och en snickarverkstad.

De flesta vill dela rum med en kompis, men det finns möjlighet att få eget rum.  På kvällarna kan det vara skönt att mysa i något av sällskapsrummen, alla utrustade för TV och spel av olika slag.

Vi har flera kök; ett storkök där vår kock lagar maten och ett fullt rustat lantkök där ungdomarna kan baka och laga mat. Maten är en viktig del av vistelsen. Vi äter tillsammans i vår fina matsal.