Maten

Vår duktiga personal ser till att vi får god och hälsosam mat. Vi får nylagad mat som oftast lagas helt från grunden. Det serveras färska grönsaker/rotsaker till varje måltid. Frukosten är som en hotellfrukost, en buffé att välja från. Maten är en höjdpunkt på Rudebacken.

Några deltagare har kostrestriktioner för att man är känslig för gluten och/eller laktos. En del kan inte äta vissa maträtter av etiska och religösa skäl. Andra kan inte äta viss mat av andra skäl. Alla med kostrestriktioner får anpassad kost.

Menyn som ungdomarna planerar tillsammans är förvånasvärt variationsrik. Här bjuds allt från traditionell husmanskost till asiatisk mat. Ungdomar som tycker om att laga mat kan hjälpa till i köket.

Vi äter i vår fina matsal och hjälps åt att duka. Det blir en trevlig samvaro kring maten där många sitter kvar vid matbordet och umgås. Glada skratt och uppskattande kommentarer till personalen hörs ofta.